
То је питање које ће многи од нас поставити. Срећом, постоји неколико начина како можете открити је ли вас заиста нетко блокирао на овој и даље врло коришћеној друштвеној мрежи. Нешто више о томе рећи ћемо у наставку овог чланка.
Како открити је ли вас неко блокирао на Фејсбуку?
Не можете одмах да видите ко вас је блокирао на Фејсбуку, али постоји неколико пристојних показатеља на које можете припазити, односно који могу указивати да вас је неко блокирао. Прво шта би требало да учините је да утврдите да ли сте блокирани или вас је та особа макнула са листе пријатеља.
Покушајте да означите или “тагујете” некога за кога сумњате да вас је блокирао
Рецимо да сте пронашли неки смешан ГИФ, којег желите да покажете пријатељу. Обично бисте их означили тако да напишете њихово име, након чега бисте кликнули на релевантну повезницу, која води на њихов профил. Након што сте их означили, ваш пријатељ или било који корисник којег сте означили у ознаци видеће је следећи пут кад се пријаве. Али ако вас је тај корисник блокирао, нећете моћи да га означите ни у једној објави, односно нећете тог корисника моћи да ”тагујете” ни на какав мултимедијски садржај којег планирате да објавите на Фејсбуку.
Још један начин како можете проверити да ли сте блокирани на Фејсбуку јесте путем Фејсбуковог претраживача
Путем претраживача потражите спорног пријатеља на Фејсбуку. Једноставно се пријавите и видећете оквир за претраживање у горњем левом углу странице. Слично томе, ако користите Фејсбук апликацију и ако путем ње желите да сазнате да ли вас је ико блокирао, функција претраживања налази се на врху обавештења или ”Феед-а”.
Појавиће се попис профила и страница. Искључите резултате кликом на ”Пеопле”. Ако сте били блокирани, њихов профил се неће приказати под овом поставком. Међутим, ако сте унутар тражења одабрали ”Алл, постоји могућност да ћете те људе видети у резултатима претраживања, чак и у случају да су вас блокирали. Ако видите приказану слику особе коју тражите, кликните на њу. Моћи ћете делимично да видите профил, зависно од њихових поставки приватности, ако су вас једноставно уклонили из пријатеља. Али ако сте блокирани, нећете моћи ничему приступити.
Још један начин како можете проверити да ли вас је неко блокирао јесте путем заједничког или заједничких пријатеља
Ако сте проверили Фејсбук користећи те методе, а ваше сумње још нису потврђене или потврђене, можете тражити даље показатеље који би указивали на то је ли вас пријатељ или пријатељица блокирала. Још један од начина како то можете проверити јесте ако одете на профил некога кога познајете и ви и корисник или корисница за којег сумњате да вас је потенцијално блокирала. Моћи ћете да видите кратак попис њихових пријатеља; кликните на Види све. Након што сте кликнули на ово требало би вам се показати колико имате заједничких пријатеља.
Овде, осим ако то ваши пријатељи нису онемогућили или ако нису сакрили своје контакте, моћи ћете да видите све њихове контакте или ако не желите, можете укуцати име и презиме пријатеља за којег мислите да вас је блокирао унутар дијалошког оквира гдје пише “Тражи пријатеље” или ”Search Friends”.
Ако видите њихово име и профилну слику, то значи да вас нису блокирали. Ако их не можете видети, постоји још један могући одговор за њихову одсутност. Можда су деактивирали налог, али то не мора бити случај.







